top of page

Udskiftning af brystimplantater

Udskiftning af brystimplantater 

Der kan være forskellige årsager til at brystimplantater udskiftes. Efter graviditet og amning kan brystet igen blive slapt og/eller man kan have ønsker om at få større barm.  Herudover kan der være behov for udskiftning af implantaterne pga lækage. En anden hyppig årsag til udskiftning af implantater er kapseldannelse. 

Man kan i samme operation vælge at få foretaget et brystløft.

Hvordan foregår operationen?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal. I vil sammen finde frem til en passende størrelse af implantat og du vil blive grundigt informeret om dine forskellige valgmuligheder. 

Såfremt du skal have dine implantater skiftet pga kapseldannelse, skal du være  opmærksom på, at der er øget risiko for at få kapseldannelse igen. Det er derfor ikke muligt at få tilbudt en kapselforsikring. Du kan også vælge at få implantaterne fjernet og i stedet for få lavet brystforstørrende operation med eget fedt. 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid. Det er vigtig at overveje alle fordele og ulemper ved de forskellige mulighder. 

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Såfremt du skal have udskiftet dine implantater, foregår operationen i fuld bedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte. 

Operationen foregår på Aleris Hamlet, hvor Liselotte arbejder som overlæge. 

 

Du vil få tid til at komme til kontrol 10-14 dage efter operationen. Der er ingen tråde som skal fjernes, idet arrene syes med en tråd som er selvopløselig.

Efter operationen

Lokalbedøvelsen aftager indenfor 2-6 timer. Du får smertestillende medicin til de første dage. Herudover laver Liselotte recept til dig på medicin til yderligere en uge. 

Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem med et rent håndklæde. 

Efter 10-14 dage kommer du til kontrol på Aleris Hamlet, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder.  

Komplikationer og følgevirkninger

Din følesans på brystet vil sandsynligvis være ændret i uger til måneder efter operationen. Oftest bliver følesansen normal igen, men der vil oftest være et område omkring arret, som har mistet følesansen.

 

Blødningsrisikoen er størst de første 3 uger efter operationen. Der er derfor vigtigt, at du holder dig i ro og bruger den støttende BH døgnet rundt de første 3 uger og de efterfølgende 3 uger i dagtiden.

Infektion er sjælden - men såfremt du får symptomer i form af rødme, hævelse, feber er det vigtigt, at du tager kontakt til klinikken. Behandlingen kan i lette tilfælde afhjælpes med antibiotika. I værste tilfælde (meget sjældent) kan man dog være nødsaget til at fjerne implantatet helt og vente til infektionen helt er aftaget (3 mdr), inden man kan lægge et nyt implantat ind. 

Implantatet kan oftest mærkes tydeligt på undersiden af brystet og på ydersiden af brystet, idet implantatet her ikke er dækket af muskel men kun af dit eget brystvæv. Opadtil og mod midten er implantatet dækket af muskel og brystkirtelvæv og derfor ikke så synligt eller mærkbart der. Såfremt du og din kirurg har valgt at lægge implantatet ovenpå brystmusklen, kan implantatet være mere synligt. Synligheden afhænger ligeledes af mængden af kirtelvæv, som du har i forvejen.

BIA-ALCL er en meget sjælden form for lymfekræft, der er associeret til at have brystimplantat. Det er derfor vigtigt, at du, såfremt du senere får hævelse af lymfeknuder omkring brystet eller i armhulen, får det undersøgt. Såfremt der er tale om BIA-ALCL er behandlingen fjernelse af implantatet og vævet omkring (kapsel). Denne behandling og opfølgning af denne tilstand varetages i hospitalsregi. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende pris

Udskiftning af implantater fra 

 

DKK 39.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Tillæg ved kapseldannelse pr side

DKK 10.000,-

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Før/efter

Billeder på vej. 

Book tid

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

bottom of page