ANSIGTSLØFT

Generel info

Med alderen mister man elasticitet i vævet i ansigtet, og bløddelene i ansigtet trækkes ofte nedad. Herudover mister man styrke og fylde i ansigtsskelettet, hvilket også er med til at ændre ansigtstrækkene. Dette gør, at man mister sine æblekinder, kinderne affladiges og synker nedad. Dette giver anledning til dannelse af naso-labial furer (=folder fra næse til mundvinkel), nedadhængende mundvige og dannelse af såkaldte hamsterposer. Huden på halsen bliver slap og man kan få varierende grader af løs hud på halsen – forreste plastysma bånd som kan være meget synlige, der kan komme dannelse af kalkunhals og/eller dobbelthage og udslettet kæbevinkel. Man kan ofte pynte på uønskede rynker og linier med filler og eller botox, men når alders- forandringerne først giver løshed som ovenfor beskrevet, er den bedste behandling en kirurgisk behandling med et ansigtsløft enten som et mellemansigtsløft alene og/eller som et mellemansigtsløft i kombination med et halsløft. Det er meget forskelligt, hvordan vi ældes. Der er mange faktorer, som påvirker denne proces. Megen soldyrkning tidligere i livet er med til at påvirke elasticiteten i huden og er ofte medvirkende til, at huden bliver grovere. Tobaksrygning accelerer også aldringsprocessen, men genetisk faktorer spiler også ind. Med en ansigtsløftning tilstræber man at løfte mellemansigtet og eventuelt også huden på halsen. Dette indgreb kan med fordel kombineres med eventuel fedtsugning på halsen, øvre øjenlågsoperation, nedre øjenlågsoperation, pandeløft og/eller lipofilling til ansigtet.

Forundersøgelse

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af speciallægen. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her. Ved forundersøgelsen vil speciallægen gennemgå skemaet sammen med dig og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen. Du vil få taget billeder (før billeder) til din journal. Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Operationen

Det er godt at være velforberedt til operationen. Du skal IKKE spise naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen, og du skal helst ikke tage medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen). Du skal ikke ryge 4 uger før operation og det er bedst ikke at starte med at ryge igen. Dette er for at sikre dig de bedste betingelser for sårhelingen. Et rygestop vil også være med til at give dig en flottere hud. Operationen foregår i fuld bedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte og sover under hele operationen. Dine ar vil ligge i hårgrænsen i tindingeregionen, foran øret og rundt om øreflippen og slutter bag øret i hårgrænsen. Det kan muligvis være nødvendigt at supplere med et lille ar lige bag hagen, hvis der skal laves ekstra opstramning på forsiden af halsen (på indersiden af huden). Der vil blive lagt et lille dræn bag øret, som vil blive fjernet dagen efter operationen. Du vil få tid til at komme igen til tråd fjernelse 6 - 8 dage efter operationen.

Efter operationen

Efter operationen vil du ligge til observation til dagen efter operationen. Du vil blive tilset af speciallægen, inden du udskrives fra klinikken. Vi sørger for recepter på den medicin som vi anbefaler sig at tage efter operationen. Det drejer sig om smertestillende medicin og evt. blodfortyndende medicin. Dette vil du grundigt få forklaret til forundersøgelsen – og igen inden du udskrives. Du kan gå i bruse bad efter 24 timer. Du skal lade plastrene sidde på og kan duppe tørre dem. Sov gerne med eleveret hovedgærde. Du får et visitkort med vores akut telefonnummer med hjem. Efter 6-8 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og kontrollere sårhelingen. Du skal selv bestille tid til kontrol hos plastikkirurgen efter 3-6 mdr.

 

Komplikationer

Blødning efter operationen er sjældent forekommende, hvis det sker, skal du i første omgang, hvile med hovedet højt og anvende isposer på området. Du er indlagt i det første døgn, hvor risikoen for dette er størst. I sjælden tilfælde kan det blive nødvendigt at re-operere dig for at stoppe blødningen. Såfremt dette sker, tager vi os naturligvis af dette. Infektion er sjældent forekommende, idet du under operationen får en profylaktisk dosis antibiotika og operationen foregår sterilt. Såfremt infektion opstår, ses det typisk efter nogle dage og tegnene er rødme og hævelse samt eventuelt tiltagende smerter. Dette vil kræve yderligere behandling med antibiotika. Ændret følesans er normalt forekommende efter et ansigstløft/halsløft i områderne, som der er opereret i. Dette vil aftage i ugerne efter operationen, men der vil altid være områder specielt svt arrene, hvor følesansen er påvirket. Når man laver et ansigtsløft, kan de motoriske nerver i ansigtet blive påvirket. Ofte drejer dette sig om midlertidige påvirkninger som oftest normaliseret efter få uger til måneder. I meget sjældne tilfælde kan ansigtsnerven få en permanent skade.

Vejledende pris: kr. 48.000 + 6% i patientforsikring