top of page

Ansigtsløft

 

Om ansigtsløft 

Med alderen kan vi miste elasticitet i vævet i ansigtet, der gør, at bløddelene i ansigtet trækkes nedad. Herudover kan vi miste styrke og fylde i ansigtsskelettet, hvilket også er med til at ændre på ansigtstrækkene. Man kan f.eks. miste sine æblekinder, og kinderne kan affladiges og synke nedad. Det kan give anledning til dannelse af naso-labialfurer (folder fra næse til mundvinkel), nedadhængende mundvige og dannelse af de såkaldte hamsterposer.

Huden på halsen kan også blive slap i varierende grad – f.eks. kan de forreste plastysma bånd blive meget synlige, der kan komme dannelse af kalkunhals og/eller dobbelthage og udslettet kæbevinkel.

 

Man kan ofte pynte på uønskede rynker og linjer med filler og/eller botox, men når aldersforandringerne først giver løshed som ovenfor beskrevet, er den bedste behandling et kirurgisk ansigtsløft enten som et mellemansigtsløft alene og/eller som et mellemansigtsløft i kombination med et halsløft. Dette indgreb kan med fordel kombineres med en eventuel fedtsugning på halsenøvre øjenlågsoperationnedre øjenlågsoperation, pandeløft og/eller lipofilling til ansigtet.

Bianca, tidl. patient, ansigtsløft

Hvordan foregår et ansigtsløft?

 

Forundersøgelse 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en eventuel operation. 

Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen, og du vil få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og helst ikke starter med at ryge igen. Dette er for at sikre dig de bedste betingelser for sårhelingen. Et rygestop vil også være med til at give dig en flottere hud. 

 

Operation 

Operationen foregår i fuld bedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte og sover under hele operationen. Da der er tale om en operation i fuld bedøvelse, vil operationen foregå på Aleris-Hamlet, hvor Liselotte er overlæge. Dette er fordi vores lokaler på Vesterbro ikke har det fornødne udstyr, som kræves, for en operation i fuld bedøvelse. 

Dine ar vil ligge i hårgrænsen i tindingeregionen, foran øret og rundt om øreflippen og slutter bag øret i hårgrænsen. Det kan muligvis være nødvendigt at supplere med et lille ar lige bag hagen, hvis der skal laves ekstra opstramning på forsiden af halsen (på indersiden af huden). Der vil blive lagt et lille dræn bag øret, som vil blive fjernet dagen efter operationen, og du vil få tid til at komme igen til trådfjernelse 6-8 dage efter operationen.

Efter operationen

Efter operationen vil du ligge til observation til dagen efter. Du vil blive tilset af Liselotte, inden du udskrives fra klinikken. Vi sørger for recepter på den medicin, som vi anbefaler dig at tage efter operationen (smertestillende medicin og evt. blodfortyndende medicin). Dette vil du grundigt få forklaret til forundersøgelsen – og igen inden du udskrives.

 

Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem. Sov gerne med eleveret hovedgærde.

 

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 6-8 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og kontrollere sårhelingen. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder.

Komplikationer og følgevirkninger

Blødning efter operationen er sjældent forekommende, men hvis det sker, skal du i første omgang hvile med hovedet højt og anvende isposer på området. Du er indlagt i det første døgn, hvor risikoen for dette er størst. I sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt at re-operere dig for at stoppe blødningen. Såfremt dette sker, tager vi os naturligvis af dette.

 

Infektion er sjældent forekommende, idet du under operationen får en profylaktisk dosis antibiotika og operationen foregår sterilt. Såfremt infektion alligevel opstår, ses det typisk efter nogle dage, og tegnene er rødme og hævelse samt eventuelt tiltagende smerter. Dette vil kræve yderligere behandling med antibiotika.

 

Ændret følesans er normalt forekommende efter et ansigstløft/halsløft i områderne, som der er opereret i. Dette vil aftage i ugerne efter operationen, men der vil altid være områder specielt ved arrene, hvor følesansen er påvirket.

Når man laver et ansigtsløft, kan de motoriske nerver i ansigtet også blive påvirket. Ofte drejer dette sig om midlertidige påvirkninger, som oftest normaliseres efter få uger til måneder. I meget sjældne tilfælde kan ansigtsnerven få en permanent skade.

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende pris

Mellemansigtsløft

 

DKK 66.350,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Mellemansigtsløft (samt halsløft)

 

DKK 99.500,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Billeder på vej. 

Før/efter
Book tid

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

bottom of page