top of page

Filler

Om filler

Hvad er det? 

Filler, eller også kaldet vævsfyldere, anvendes til at fylde rynker eller hulheder i områder af ansigtet, hvor alderen har sat sit præg med mindre fylde. En filler-behandling er ikke permanent da ikke-permanente fillers er de mest skånsomme og ikke efterlader uønskede effekter.

 

Fillers er fremstillet ved hjælp af gensplejsning og består hovedsageligt af hyaluronsyre, som er en vigtig bestanddel i ansigtshuden. De trækker væske til sig og er på den måde med til at give fylde til bestemte områder af ansigtet.

En anden meget gunsigt effekt er, at de stimulerer kollagendannelsen i huden og er derved med til at øge elasticiteten i huden. Lægges filleren overfladisk i huden, kan man genvinde vitalitet i huden samt give fugt og fylde til huden. Dette er hvad der kaldes en skin booster behandling. 

 

Fillers er velegnet til at give fylde i større eller mindre rynker i ansigtet samt give fylde i bl.a. læber. Hyaluronsyrefillers fås fra forskellige producenter - Juvederm og Restylane.

 

Eget fedt som filler 

Som alternativ til filler kan der anvendes eget fedt. En fedttransplantation (lipofilling) til ansigtet giver fylde til ansigtet i de områder, som man aftaler sammen med sin kirurg. Fordelen ved lipofilling er, at det fedt som overlever ligeledes indeholder stamceller. Disse producerer en del vækstfaktorer, som har en foryngende effekt på hudens elasticitet.

 

Lipofilling med eget fedt udføres ved at man høster fedt fra uønskede depoter på typisk mave, inderlår, inderside af knæ eller hofter. Dette fedt centrifugeres efter høst, således at de rene fedtceller sorteres fra og overskydende vævsvæske fjernes. Dette rene fedt kan herefter transplanteres til de ønskede områder i ansigtet, hvor man ønsker fylde.

Man regner med at 30-50 % af det fedt som transplanteres overlever. Der kan derfor være behov for at gentage proceduren for at opnå den ønskede effekt. Herefter har man fået blivende fylde til det område man ønskede.

Hvordan foregår en filler behandling?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt og informeret af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en behandling. Du vil få grundig mundtlig og skriftlig information om behandlingen, og om hvordan du skal forholde dig efter behandlingen. Du vil også få taget før-billeder til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst to dage inden en fillerbehandling kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid. Såfremt du ønsker en fillerbehandling med eget fedt er betænkningstiden 7 dage, da det betragtes som et kirurgisk indgreb.

Forberedelse til behandlingen

 

Når du kommer til behandlingen, er det en fordel, hvis du har holdt pause med fiskeolie, ipren, acetylsyre, og eventuelle andre kosttilskud for at minimere risikoen for at få blå mærker.

 

Efter behandlingen

Efter fillerbehandlingen skal du tage det stille og roligt. Du skal ikke lave hård fysisk aktivitet resten af dagen, og du må ikke massere på de områder, som er behandlet. Effekten af behandlingen kan først ses efter 4-7 dage.

 

Du vil blive tilbudt en tid til et eventuelt touch up ca. 14 dage efter behandlingen. Her har vi mulighed for samme med dig at evaluere resultatet og eventuelt justere det.

Hvilke behandlinger kan du få med filler? 

Hudbehandling/skin booster

En tynd og krepet hud kan komme med alderen efter års soleksponering. Man kan genvinde vitalitet i huden ved hjælp af en skin booster-behandling, hvor filleren lægges meget overfladisk i huden for at give fugt og fylde til huden.

 

Læbebehandling

Man kan fremhæve læberne ved at lægge fylde langs læbekanten eller filleren kan lægges dybere i læben. Nedadhængende mundvige kan camoufleres ved hjælp af et lille depot af filler, således at du slipper for et ”surt udtryk”. Rynker langs læbekanten kan reduceres, glattes og forynges. Ar ved læberne efter kirurgi (læbespalte) eller efter traumer kan ligeledes gøres mindre synlige. Dette kræver dog vurdering af specialist på området.

Når du kommer til forundersøgelse inden behandling, gennemgår vi dine ønsker til dine læbers udseende, idet vi tager udgangspunkt i hver enkelt kunde og altid tilstræber at lave et naturligt resultat. Resultatet kan ses med det samme efter behandlingen. Effekten holder typisk 4-6 mdr.

 

Kæbelinjer/hamsterposer

Med alderen synker mellemansigtet, hvilket kan forårsage dannelse af hamsterposer. Dette kan camoufleres ved hjælp af filler. Dette skal dog gøres af erfaren behandler for at give et optimalt resultat.

Det er ikke alle, som egner sig til at få filler-behandling af dette område. Det kommer an på forventningerne, samt hvor udtalte forandringerne er. I nogle tilfælde er man bedre hjulpet af kirurgi. Da vi tilbyder begge behandlinger nemlig anti-age behanding med filler og kirurgi i form af facelift, vil du altid få en seriøs gennemgang af de forskellige behandlingsmuligheder med fordele og ulemper, inden du beslutter dig for en given behandling.

 

Løft af kindben

Med alderen mister vi fylde i mellemansigtet. Tyngdekraften trækker huden og bløddelene nedad. Tænk på det hjerteformede ansigt som en yngre person har. Det svinder ofte med alderen fordi. mellemansigtet mister fylde. Den mistede fylde skyldes både tab af bløddele i mellemansigtet, samtidig med at bløddelene synker nedad, men ligeledes at knoglen taber fylde svt. mellemansigtet. Derfor kan det give god mening at vælge en filler til dette område, som styrker knoglenydannelse, som eksempel Radiesse kan gøre.

 

Nedadvendte mundvige

Med en meget lille mængde filler kan man ændre læbevinklen fra at være nedadhængende til at blive neutral. Det gør en stor forskel på, hvordan du bliver mødt som person.

 

Næse/læbefurer (nasolabialfurer)

Med alderen påvirkes mellemansigtet, som mister fylde og synker nedad. Dette påvirker dannelsen af de såkaldte nasolabiale furer. Det er ofte genetisk betinget, hvor dybe og markante disse furer bliver. Ved hjælp af filler kan disse furer fyldes, så de ikke er så markante i ansigtet.

Inden behandlingen startes, informeres du grundigt af Liselotte om forventet effekt og mængde af filler, der kan være behov for. Vi ønsker kun at skabe den bedste udgave af dig selv, så du får et mere frisk udseende og ikke et kunstigt udseende.

 

Mørke rander under øjnene

Mørke rander under øjnene kan hos nogle behandles med filler. Hos andre er kirurgi den bedste alternative behandlingsmulighed. Dette vil blive vurderet ved en konsultation, hvor Liselotte kan give råd på området.

 

Rygerynker

De små fine rynker, som man får rundt om munden, kan behandles både med botox og/eller med filler. Vi vurderer til din forundersøgelse, hvilken behandling du er bedst egnet til.

 

Hagekorrektion

Vigende hage kan være et problem for nogle. Man kan være ked af, at vise sig i profil. Næsen bliver opfattet som uforholdsmæssig stor og nogle kan overveje næsekirurgi. Problemet kan for nogle blive løst med korrektion for vigende hage, hvor man bygger hagepartiet op, så profilen bliver mere harmonisk. Inden en behandling bliver du grundigt informeret om behandlingen og den forventede effekt. Du vil også have mulighed for at høre om alternativer til fillerbehandling (eget fedt) eller kirurgisk behandling med indsættelse af et hageimplantat.

 

Markering og/eller løft af kæbelinje

For at opnå et mere maskulint udseende kan man lægge filler dybt svt kæbelinjen.

 

Næsekorrektion

Inden man beslutter sig for en næseoperation, kan det give god mening at forsøge sig med fillerbehandling. Her kan man camouflere de ting ved næsen, som man ikke bryder sig om. Det kan være en hump eller et knæk på næseryggen som er meget tydelig i profil. Det kan også være en skæv næse, som man kan camouflere vha fillerbehandling. Vi vil grundigt gennemgå dine ønsker til at ændre næsens udseende med udgangspunkt i fillerbehandling og/eller næsekirurgi.

 

Bryst

Fillerbehandling på bryst har tidligere været udført med hyaluronsyre. I dag er den bedst anvendte metode lipofilling – dvs. fedttransplantation til dit eget bryst (se under kirurgi)

 

Hænder 

Med tiden mister man fylde af det subcutane væv på hænderne. Man får herved en tynd pergament-agtig hud som virker kreperet. Man kan forynge hændernes udseende med god effekt med filleren Radiesse som har været godkendt til formålet i flere år.

Forundersøgelse
Før behandlingen
Efter behandlingen
Behandlinger
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Filler 0,5 ml.

kr. 2.000,-

Filler 1 ml.  

kr. 3.300,-

Volite 2 ml. skinbooster

kr. 5.500,-

Filler 2 ml.

kr. 5.600,-

Filler 3 ml.

kr. 7.800,-

Radiesse 1,5 ml. 

kr. 6.600,-

Før/efter

Før/efter

FILLERBEHANDLING

Billeder på vej

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page