top of page

Arkorrektion

Om arkorrektion

Uskønne ar kan give kosmetiske og/eller funktionelle gener. Uskønne ar kan skyldes, at det oprindelige sår ikke blev syet korrekt sammen i flere lag. I sådanne tilfælde kan arvævsdannelse binde fast i dybden og give en uskøn fold over arret. Man kan også være genetisk disponeret til at danne uskønne ar. I sådanne tilfælde drejer det sig om keloid dannelse. I disse tilfælde ”bobler” arvævet op og kan vokse til monstrøs størrelse. Keloid dannelse ser man oftest hos individer med mørk hudfarve. Behandlingen af dette er en specialist opgave.

Hvordan foregår en korrektion?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Arkorrektion er oftest en mindre operation, som foregår i lokalbedøvelse. Såfremt det drejer sig om større arvæv, kan der i nogle tilfælde være behov for at lave operationen i fuld bedøvelse. Det vil du blive grundigt informeret om af Liselotte.

Efter operationen

Efter operationen får du et tyndt papirplaster (3M microporeplaster) på arret. Det skal blive siddende på, indtil trådene skal fjernes. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal duppetørre plastrene med et rent håndklæde.

 

Det er vigtigt at tage det med ro i ugerne efter operationen for at undgå komplikationer som blødning, hvilket vil øge risikoen for sårinfektion og dermed øget risiko for at få et mindre pænt ar.

 

Efter 7-10 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og trådene. Vi anbefaler at du fortsætter med at bruge 3M microporeplaster på dit ar i minimum 3 mdr. efter operationen. Du kan skifte plastret 1 gang ugentligt. Du skal endvidere undgå at få sol på dit ar i et år efter operationen. 

Komplikationer 

Efter operationen skal du passe godt på dine ar. Et ar tager et helt år, inden det er færdig modnet. I denne periode skal du undgå at få sol på arrene, og det kan være en god ide at tape dine ar med Micropore 3 M plaster i op til 3 mdr. efter operationen. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Arkorrektion fra:

 

DKK 8.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

ARKORREKTION

Billeder på vej

Før/efter

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page