top of page

Brystløft

Generelt om brystløft 

Graviditet, amning og stort vægttab kan have indvirkning på størrelsen og formen af brysterne. Med alderen mister huden noget af sin elasticitet og brystet kan dermed ændre form og blive ptotisk (hængende).

Hos nogle kvinder hænger brysterne allerede i puberteten og i disse tilfælde kan det skyldes en form for misdannelse af brystvævet også kaldet tuberøsitet.

 

Ved et brystløft flyttes brystvorteområdet op til den naturlige placering på brystet, og den overskydende hud fjernes således, at brystet strammes op. Der kommer et ar rundt om brystvorten og afhængig af teknikken, som anvendes, vil der også kunne komme ar nedenfor brystvorten (ankerformet eller lollipop). Graden af hæng på brystet er med til at afgøre, hvilken teknik, som vil blive anvendt ved din operation.

Hvem kan få glæde af et brystløft? 

 

  • Kvinder som generelt er tilfredse med størrelsen på deres bryster, når de har BH på, vil ofte få et rigtigt fint bryst efter et brystløft, hvor hudoverskuddet fjernes, og al brystvæv bevares. Man får herved et mere fast og mere ungdommeligt bryst efter et brystløft.

  • Kvinder med asymmetri af deres bryster, hvilket kan være forskel i brystvorternes højde eller forskel i brystvolumen, kan have glæde af et brystløft/brystreduktion for at ophæve asymmetrien.

  • Kvinder der har gennemgået et meget stort vægttab kan få glæde af et brystløft. Udover et brystløft kan disse kvinder også have behov for at få mere fylde til brystet. Man kan i disse tilfælde øge brystvolumen samtidig med et brystløft ved at indlægge et brystimplantat i samme operation.

Hvordan foregår et brystløft?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en eventuel operation. Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Såfremt du er mere end 40 år og/eller er disponeret til at udvikle brystkræft, vil vi anbefale, at du får lavet en mammografi, inden operationen udføres.  Mammografien skal ikke være mere end 6 mdr gammel på operationstidspunktet.

 

Operation 

Såfremt du skal have lavet et lille brystløft, foregår operationen i lokalbedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte, men du kan hele tiden mærke, hvad der foregår. Vi vil under hele operationen forklare dig, hvad der foregår, så du kan føle dig tryg ved situationen.

 

Såfremt du skal have lavet et større brystløft og evt. have lagt implantater ind samtidigt, vil din operation foregå i fuld bedøvelse. Da der er tale om en operation i fuld bedøvelse, vil operationen foregå på Aleris Hamlet, hvor Liselotte er overlæge. Dette er fordi vores lokaler på Vesterbro ikke har det fornødne udstyr, som kræves, for en operation i fuld bedøvelse. 

Du vil få tid til at komme til fjernelse af trådene rundt om brystvorten efter 7 dage. De øvrige syninger laves med en tråd, som er selvopløselig.

Efter operationen

Lokalbedøvelsen aftager indenfor 2-6 timer. Herefter kan du tage smertestillende som eks. Tablet Panodil 1 g x 4 dagligt samt tablet Ibuprofen 400 mg efter behov - dog maximalt 3 gange dagligt.

 

Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem med et rent håndklæde. 

 

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 6-8 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og trådene. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte 3-6 måneder efter operationen.

Komplikationer og følgevirkninger

Din følesans på brystet vil være ændret i uger til måneder efter operationen.  Oftest bliver følesansen normal igen, men man kan risikere at miste følesansen i brystvorten. Der findes ligeledes risiko for at man ikke vil kunne amme. 

 

Blødningsrisikoen er størst de første 1-3 uger efter operationen. Det er derfor vigtigt, at du holder dig i ro og bruger den støttende BH døgnet rundt de første 3 uger og herefter i yderligere 3 uger i dagtiden. Såfremt dit ene bryst pludselig hæver op, kan det skyldes blødning, og det er vigtigt, at du kontakter klinikken med henblik på vurdering. 

En meget sjælden komplikation er papilnekrose - dvs brystvorten kan mistes. Dette ses oftest kun hos rygere, og det er derfor, vi tilråder at kvitte tobakken 4 uger før en operation til og med 4 uger efter en operation.

 

Arrene skal beskyttes mod sol i et år efter operationen, og helingen/modningen af arrene gøres hurtigere pænere, såfremt du bruger micropore plaster eller silikoneplaster på arrene de første 3 mdr. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende pris

Brystløft (lokalbedøvelse)

 

DKK 24.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Stort brystløft (lokalbedøvelse)

 

DKK 32.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Før/efter

BRYSTLØFT

Brystløft.png

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page