top of page

Fedtknuder

Om fedtknuder

Fedtknuder kan give kosmetisk og/eller funktionelle gener. Fedtknuder er oftest helt godartede, men vokser de og bliver større end 5 cm i diameter, kan der være en risiko for, at der kan komme celleforandringer i dem. 

Hvordan foregår indgrebet?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil dine fedtknuder blive undersøgt. Der kan nogle gange være behov for, at der bliver lavet en ultralydsscanning inden operation kan tilbydes.

 

Såfremt det drejer sig om en kosmetisk operation, skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid. 

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Fjernelse af fedtknuder er en mindre operation, som foregår i lokalbedøvelse. Såfremt det drejer sig om en meget stor fedtknude, kan der i nogle tilfælde være behov for at lave operationen i fuld bedøvelse. Det vil du blive grundigt informeret om af Liselotte.

Efter operationen

Efter operationen får du et tyndt papirplaster på arret. Det skal blive siddende på, indtil trådene skal fjernes. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde og kan duppetørre dem med et rent håndklæde. Det er vigtigt at tage det med ro i ugerne efter operationen for at undgå komplikationer som blodansamling i hulrummet, hvor fedtknuden tidligere var.

 

Efter 7-10 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og trådene. Vi anbefaler, at du bruger 3 M micropore plaster på dine ar i 3 mor (skiftes x 1 ugentligt) og undgår at få sol på arrene i 1 år efter operationen.

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Fjernelse af fedtknude

 

DKK 5.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

FEDTKNUDER

Billeder på vej

Før/efter
Book tid
bottom of page