FEDTKNUDER

Generel info

Fedtknuder kan give kosmetisk og/eller funktionelle gener. Fedtknuder er oftest helt godartede, men vokser de og bliver større end 5 cm i diameter, kan der være en risiko for, at der kan komme celleforandringer i dem. 

Forundersøgelse

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af speciallægen. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her. Det er også en fordel, at du har gennemlæst informationerne her på hjemmesiden inden forundersøgelsen, så du kan skrive evt. spørgsmål ned og få dem besvaret til din forundersøgelse. Ved forundersøgelsen vil speciallægen gennemgå dit helseskema sammen med dig, og herefter vil dine fedtknuder blive undersøgt. Der kan nogle gange være behov for at der bliver lavet en ultralydsscanning inden operation kan tilbydes.

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres i henhold til Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid, såfremt det drejer sig om en kosmetisk operation. 

Operationen

Det er godt at være velforberedt til operationen. Du skal IKKE spise naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen, og du skal helst ikke tage medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen). Du skal ikke ryge 4 uger før operation og evt. først ryge igen 4 uger efter operationen. Fjernelse af fedtknuder er en mindre operation, som foregår i lokalbedøvelse. Såfremt det drejer sig om en meget stor fedtknude, kan der i nogle tilfælde være behov for at lave operationen i fuld bedøvelse. Det vil du blive grundigt informeret om af speciallægen.

Efter operationen

Efter operationen får du et tyndt papirplaster på arret. Det skal blive siddende på, indtil trådene skal fjernes. Du kan gå i bruse bad efter 24 timer. Du kan duppe tørre plastrene med et rent håndklæde. Det er vigtigt at tage det med ro i ugerne efter operationen for at undgå komplikationer som blodansamling i hulrummet, hvor fedtknuden tidligere var. Efter 7-10 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og trådene. Vi anbefaler at du bruger 3 M micropore plaster på dine ar i 3 mor (skiftes x 1 ugentligt) og undgår at få sol på arrene i 1 år efter operationen.

Vejledende pris

  • Fjernelse af fedtknude: kr. 5.000

Alle operationspriser tilllægges 6% for obligatorisk patientforsikring