top of page

FEDTSUGNING

Om fedtsugning

En fedtsugning kan anvendes til patienter som har uønskede fedtdepoter. Disse fedtdepoter kan være i ridebukseområdet, inderlår, inderside af knæ, mave, hofter og på hagen. Hos mænd er desuden mandlig brystudvikling, som kan behandles med fedtsugning.

 

En fedtsugning er ikke en erstatning for en slankekur, men kan anvendes til lokaliserede depoter. Man får det bedste resultat, såfremt man har et BMI < 30 og gerne tæt på 25. Operationen kan foretages enten i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse.

Hvordan foregår en fedtsugning?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

En fedtsugning kan laves både i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse. Såfremt din operation foregår i lokal bedøvelse, skal du ikke møde fastende.

 

Når du kommer til operationen, vil Liselotte sammen med dig gennemgå alle detaljer omkring operationen igen. Hun vil også tegne på dig, og du bliver forklaret alt om operatoinen igen. 

 

Fedtsugningen foregår gennem små snit. Man starter operationen ved at injicere noget væske i området som skal fedtsuges. Dette virker både lokalbedøvende, får de små blodkar til at trække sig sammen (så det bløder minimalt) og gør det samtidigt lettere at suge fedtet ud på en så skånsom måde som muligt. Når lokalbedøvelsen virker, vil man foretages fedtsugning gennem de små indstiksteder. Du kan hele tiden mærke, hvad der foregår, men det er uden smerte. 

Efter operationen

Efter operationen vil du få en stram bandage på området der er fedtsuget. Vi anbefaler, at du bruger denne bagage døgnet rundt de første 3 uger og herefter i yderligere 3-6 uger om dagen. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem med et rent håndklæde. 

Vi gennemgår en smerteplan sammen med dig, inden du forlader klinikken, så du ikke er i tvivl om, hvilken form for smertestillende medicin, du skal tage, når du kommer hjem.

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 10-14 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og de små sting. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 6 måneder.

Komplikationer og følgevirkninger

Efter operationen skal du passe godt på dine ar. Et ar tager et helt år, inden det er færdig modnet. I denne periode skal du undgå at få sol på arrene, og det kan være en god ide at tape dine ar med Micropore 3 M plaster i op til 3 mdr. efter operationen. 

Din følesans i de områder som er blevet fedtsuget vil være ændret i uger til måneder efter operationen. Oftest bliver følesansen normal igen, men der vil oftest gå nogle måneder inden det helt normaliseres.

Der kan være ujævnheder i områderne som er blevet fedtsuget. Oftest glatter de sig i løbet af 6 mdr. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser
(alle priser tillægges 6% for obligatorisk patientforsikring)

Hage:

 

DKK 16.000,-  

Ridebukser:

 

DKK 18.000,-  

Inderlår:

 

DKK 18.000,-  

Knæ:

 

DKK 12.000,-  

Mave:

 

DKK 20.000,-  

Mave under navlen:

 

DKK 15.900,-  

Hofter/lænd:

 

DKK 18.000,-  

Gynækomasti:

 

DKK 18.000,-  

Tillæg ved fuld bedøvelse:

 

DKK 5.000,-  

Før/efter

FEDTSUGNING

Billeder på vej

Før/efter

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page