top of page

Indadvendte brystvorter

Generelt om indadvendte brystvorter

Nogle kvinder er født med indadvendte brystvorter. Tilstanden er helt godartet men kan for nogle kvinder give følelsen af mindre kvindelighed. Tilstanden skyldes oftest, at mælkegangene er for korte og på den måde holder brystvorten tilbagetrukket i selve brystvævet.

 

Indadvendte brystvorter kan give problemer i forbindelse med amning, da det kan være svært for barnet at die, idet barnet ikke kan få ordentligt fat. Dette kan ofte afhjælpes ved at anvende en såkaldt suttebrik. Amning i sig selv kan også bedre tilstanden, idet mælkegangene ofte udvides efter amning, og dermed kan problemet for nogle løses efter endt graviditet og amning.

 

Såfremt man ikke tidligere har haft indadvendte brystvorter, og pludselig får det senere i livet, er det vigtig at få det undersøgt, da det kan skyldes en ikke-diagnosticeret brystcancer.

Hvordan foregår indgrebet?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en eventuel operation. Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Operationen foregår i lokalbedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte, men du kan hele tiden mærke, hvad der foregår. Vi vil under hele operationen forklare dig, hvad der foregår, så du kan føle dig tryg ved situationen. Du vil få tid til at komme til fjernelse af trådene efter 7-8 dage. 

Efter operationen

Lokalbedøvelsen aftager indenfor 2-6 timer. Herefter kan du tage smertestillende eks. tablet Panodil 1 g x 4 dagligt. 

 

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 10-14 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder. 

Komplikationer og følgevirkninger

Din følesans på brystvorterne vil være ændret i uger til måneder efter operationen. Der er lille risiko for, at man mister følesansen efter operationen.

 

Der kan komme let blødning efter operationen og det er derfor vigtigt at du holder dig i ro 1 uge efter operationen. Infektion er meget sjældent. Såfremt du får feber, rødme eller varme skal du kontakte klinikken med henblik på at komme til kontrol.

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende pris

Korrektion af indadvendte brystvorter, pr. side:

 

DKK 10.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Korrektion af indadvendte brystvorter, begge:

 

DKK 17.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

KORREKTION AF INDADVENDTE BRYSTVORTER

Billeder på vej

Før/efter

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page