top of page

Læbeløft

Om læbeløft 

 

Med alderen kan vi miste elasticitet i vævet i ansigtet, så bløddelene i ansigtet trækkes nedad. Overlæben kan derfor blive meget lang, når den ses i profil. Forsøger man at ændre på dette ved hjælp af filler, bliver tilstanden ofte meget værre, og læben vil falde yderligere ned og virke tung og uskøn.

Den bedste behandling i disse tilfælde kan derfor være et kirurgisk læbeløft (gull-wing), som udføres i lokalbedøvelse.

 

Et læbeløft korter afstanden fra næsens underkant til det læberøde. Herved bliver det læberøde parti på overlæben mere synligt og dermed mere ungdommeligt at se på. Alternativt kan det læberøde parti gøres mere synligt med 2 V-Y plastikker fra slimhinden på indersiden af overlæben. Denne metode giver ikke en kortere overlæbe i profil, men øger kun synligheden af det læberøde parti på overlæben. 

Natasha, tidl. patient, læbeløft

Hvordan foregår et læbeløft?

 

Forundersøgelse

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Til forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en eventuel operation. 

Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen, og du vil få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og eventuelt først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Operationen foregår i lokalbedøvelse, hvilket betyder, at du ikke mærker nogen form for smerte, men du kan hele tiden mærke, hvad der foregår. Vi vil under hele operationen forklare dig, hvad der foregår, så du kan føle dig tryg ved situationen. 

Dit ar vil ligge i kanten lige under næsen eller i slimhinden på indersiden af overlæben. Det er vigtigt at undgå sol på arret det første år, og vi anbefaler dig derfor at bruge en dagcreme med faktor 50. Det kan ligeledes være en fordel af anvende silikoneplaster på arret de første 3 mdr. Ved V-Y plastikken vil arret blive skjult på indersiden af overlæben.

Efter operationen

Efter operationen anbefaler vi, at du tager det stille og roligt. Vi anbefaler, at du spiser koldt flydende det første døgn for at mindske risikoen for blødning. Herved mindsker du ligeledes hævelse og gul-blå misfarvning af omgivelserne.

 

Lokalbedøvelsen aftager inden for 2-6 timer. Herefter kan du tage smertestillende som tablet Panodil 1 g x 4 dagligt. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem. Sov gerne med eleveret hovedgærde.

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 6-8 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og kontrollere sårhelingen. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder.

Komplikationer

Blødning efter operationen er ekstremt sjældent forekommende, men hvis det sker, skal du i første omgang hvile med hovedet højt og anvende frost-/isposer på operationsområdet i 10-15 minutter. Dette vil normalt stoppe blødningen. Stopper blødningen ikke skal du naturligvis kontakte klinikken på det telefonnummer, du har fået udleveret, da det kan være nødvendigt at åbne såret og standse blødningen.

 

Infektion ses meget sjældent, men kan forekomme og vil kræve behandling med antibiotika. Hvis der optræder infektion, ses det typisk efter nogle dage, og tegnene er rødme og hævelse samt tiltagende smerter. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende pris

DKK 19.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Før/efter 

LÆBELØFT

FØR

Læbeløft før-min_edited_edited.jpg

EFTER

Læbeløft efter-min_edited.jpg

Kvinde - 30 år 

Læbeløft.png

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page