MAVEPLASTIK

Generel info 

Slapt maveskind kan opstå af forskellige årsager. Graviditet er hyppigste årsag til slapt maveskind. Hos mange kvinder kan maveskindet ikke trække sig sammen efter endt graviditet. Det samme kan gøre sig gældende for patienter, som har gennemgået et stort vægttab, hvor huden ikke kan trække sig sammen igen. Hudoverskuddet kan hos nogle blive så stort, at det kan give fugtproblemer i huden under hudfolden. Det kan give lugtgener og i værste fald svampeinfektion i huden. Slapheden på maven kan også skyldes diastase af de 2 store mavemuskler musculus rectus abdominis. Der kan under en graviditet opstå et mellemrum en diastase mellem de 2 store mavemuskler. Det er ikke altid, at dette mellemrumlukker sig igen efter endt graviditet. Ved en maveplastik kommer arret til at ligge lige under trussekanten og du får et ar rundt om navlen. Ved operationen løsnes maveskindet og overskuddet fjernes. Navlen løsnes og får ny placering. Under operationen vurderer man behovet for at supplere med en bugvægsplastik. Ved bugvægsplastikken laver man en opstramning af de 2 bugvægsmuskler. Dette vil være med til at give en fladere mave og give en bedre talje. En maveplastik kan i nogle tilfælde kombineres med en fedtsugning af mave og hofter for at optimere resultatet – se mere om fedtsugning her.

Forundersøgelse 

Når du kommer til forundersøgelse vil du blive grundigt undersøgt af speciallægen. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her. Ved forundersøgelsen vil speciallægen gennemgå skemaet sammen med dig og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil blive grundigt undersøgt, og du vil få grundig information om selve operationen, hvilken type operation der anbefales til netop dig, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen. Du vil få taget billeder (før billeder) til din journal. Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Operationen 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Du skal IKKE spise naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen, og du skal helst ikke tage medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen). Du skal ikke ryge 4 uger før operation og evt. først ryge igen 8 uger efter operationen. Operationen foregår i fuld bedøvelse. 

Efter operationen 

Efter operationen vil du ligge til observation hos os til dagen efter. Der vil blive lagt to dræn som evt kan fjernes dagen efter operationen, inden du går hjem. Du kan gå i bruse bad efter 24 timer. Du skal lade plastrene sidde på og kan duppe tørre dem. Du får et mavebælte på, som vi anbefaler, at du bruger døgnet rundt i 3 uger og fortsætter med at bruge det om dagen i yderligere 3 uger. Du får et visitkort med vores akut telefonnummer med hjem. Efter 10 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og kontrollere sårhelingen. Du skal selv bestille tid til kontrol hos plastikkirurgen efter 3-6 mdr.

Vejledende pris: 

  • Mini-abdominalplastik (lille maveplastik): kr. 22.200,-

  • Abdominalplastik med opstramning af mavemuskler: kr. 45.500

 

Alle priser tillægges 6% for obligatorisk patientforsikring