top of page

MODERMÆRKER

Om modermærker

Modermærker og andre godartede hudforandringer, som giver kosmetiske eller funktionelle gener, kan fjernes kirurgisk. Såfremt man har mistanke om vækst eller ondartede celleforandringer, skal der laves mikroskopi undersøgelse hos patolog af det fjernede væv.

Hvordan foregår en korrektion?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen som privat patient , vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. 

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Fjernelse af modermærker/hudtumores er en mindre operation, som foregår i lokalbedøvelse.

Efter operationen

Efter operationen får du et tyndt papirplaster (3M microporeplaster) på arret. Det skal blive siddende på, indtil trådene skal fjernes. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal duppetørre plastrene med et rent håndklæde.

 

Det er vigtigt at tage det med ro i ugerne efter operationen for at undgå komplikationer som blødning, hvilket vil øge risikoen for sårinfektion og dermed øget risiko for at få et mindre pænt ar.

 

Efter 7-10 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene og trådene. Vi anbefaler, at du fortsætter med at bruge 3M microporeplaster på dit ar i minimum 3 måneder efter operationen. Du kan skifte plastret 1 gang ugentligt. Du skal endvidere undgå at få sol på dit ar i et år efter operationen. 

Komplikationer 

Efter operationen skal du passe godt på dine ar. Et ar tager et helt år, inden det er færdig modnet. I denne periode skal du undgå at få sol på arrene, og det kan være en god ide at tape dine ar med Micropore 3 M plaster i op til 3 mdr. efter operationen. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Fjernelse af modermærke:

DKK 4.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

For hvert ekstra modermærke i samme seance:

 

DKK 2.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Før/efter

MODERMÆRKEFJERNELSE

Billeder på vej

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page