top of page

Næseplastik

Er en næseoperation relevant for dig? 

 

En kosmetisk næseplastik kan være relevant, hvis du synes, at:

  • Din næse generelt er for stor i forhold til resten af ansigtet. 

  • Du har hump på næsen i profil. 

  • Tippen er for stor og/eller kantet. 

  • Næsen er skæv. 

  • Næsetippen har dryp i profil, og når du smiler trækkes tippen nedad. 

  • Næsen er for lang i profil. 

  • Du har medfødt misdannelse af næsen. Eksempelvis kan man ofte have en skæv og/eller asymmetrisk næse efter læbe-gumme-ganespalte. 

 

Generelt om kosmetisk rhinoplastik 

En næseoperation er en meget detaljeret operation, som kræver kirurgisk akkuratesse og stor forståelse for næsens struktur, udseende og funktion. Derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer, hvad du ønsker at få ud af det kirurgiske indgreb.

 

Ofte er der en eller flere ting ved næsen, som man ikke bryder sig om, men det er langt fra alle patienter, der med sikkerhed ved, hvordan næsen skal se ud. Derfor er det vigtigt, at du sammen med Liselotte får afstemt alle dine forventninger til operationen. 

 

Gennem et 3D billederedigeringsprogram vil Liselotte demonstrere, hvad der kan ændres, og hvad der ikke kan ændres med kirurgi, da der kan være begrænsninger i, hvad der kan lade sig gøre rent teknisk. Da næsen er tredimensionel vil der blive taget tre fotos, som bagefter bliver omdannet til et tredimensionelt billede. På denne måde kan vi nogenlunde forudse, hvordan næsen kommer til at se ud efter operationen, både i profil, forfra, fra oven og fra neden.  

Såfremt du har problemer med luftpassage i det ene eller begge næsebor, og det skyldes en skæv næseskillevæg, kan dette muligvis rettes samtidig med en næseoperation. 

Andre metoder

Man kan også anvende filler med hyaluronsyre til at ændre næsens udseende og således kamouflere ting på sin næse, som man ikke bryder sig om. Her er det vigtigt at vælge en behandler, som har lang erfaring i denne indikation, idet den kræver et grundigt kendskab til næsens anatomi og funktion. 

Såfremt du kun ønsker en beskeden forandring, kan denne løsning anbefales. Denne metode er dog ikke langtidsholdbar, så ønsker du en mere synlig og langtidsholdbar effekt, vil en næseoperation oftest være det bedste valg.

Hvordan foregår en næseoperation?

 

Forundersøgelse 

Når du kommer til forundersøgelsen, vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D.  Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Til forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en eventuel operation. 

Du vil få grundig information om selve operationen, og om hvordan du skal forholde dig efter operationen, og du vil få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen. 

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Operationen foregår i fuld bedøvelse, hvilket betyder, at du bliver lagt til at sove, mens operationen udføres. Du mærker således ikke noget til selve operationen. Da der er tale om en operation i fuld bedøvelse, vil operationen foregå på Aleris-Hamlet, hvor Liselotte er overlæge. Dette er fordi vores lokaler på Vesterbro ikke har det fornødne udstyr, som kræves, for en operation i fuld bedøvelse. 

Dit ar vil ligge på indersiden af næseslimhinden og et meget lille ar vil komme på columella (huden mellem tippen og basis af næsen).

Efter operationen

Efter operationen vil du ligge til observation på vores opvågning. Når du har spist og drukket og er frisk, vil vores narkoselæge grundigt tjekke dig, inden du kan komme hjem. Vi anbefaler, at du har forberedt dig med at købe en pose frosne ærter, som du gerne skal anvende 20 min. en gang i timen de første par dage derhjemme. Herved mindsker du hævelse og gul-blå misfarvning af omgivelserne. Vi anbefaler desuden at spise koldt flydende det første døgn for at mindske risikoen for blødning.

 

Lokalbedøvelsen aftager inden for 2-6 timer. Herefter kan du tage smertestillende, eksempelvis tablet Panodil 1 g x 4 dagligt. Du kan gå i brusebad efter 24 timer. Det er dog vigtigt, at næsegipsen ikke bliver våd. Du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem. Sov gerne med eleveret hovedgærde.

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem, inden du forlader klinikken. Efter 6-8 dage kommer du til kontrol, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og fjerne gipsbandagen. Såfremt du har fået rettet din skillevæg, vil silikonepladerne blive fjernet efter en uge, men gipsen skal blive på i yderligere 4-5 dage, hvorefter du kommer til kontrol i klinikken igen.

 

Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte 9-12 mdr. efter operationen.  

Komplikationer

Blødning efter operationen er ekstremt sjældent forekommende, men hvis det sker, skal du i første omgang hvile med hovedet højt og anvende frost-/isposer på operationsområdet i 10-15 minutter. Dette vil normalt stoppe blødningen. Stopper blødningen ikke, skal du naturligvis kontakte Liselotte på det telefonnummer, du har fået udleveret, da det i sjældne tilfælde kan være nødvendigt at åbne såret og standse blødningen.

Forundersøgelse
Komplikationer
Før operationen
Operation
Efter operationen

Vejledende pris

DKK 43.000,-  + 6% i patientforsikring

Priser

Før/efter

Billeder på vej. 

Før/efter

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page