top of page

Arm- og lårplastik

Om arm- og lårplastik

Har du slap hud på arme eller lår kan det blive relevant med et arm- eller lårplastik. Slap hud på arme og lår kan opstå af forskellige årsager. Det kan f.eks. opstå efter stort vægttab, hvor huden ikke kan trække sig sammen igen.

 

Slap hud på armene og på inderlårene kan give mekaniske gener med slidmærker, når man går og kan give psykiske gener pga. besvær med at finde tøj, som kan passe. Hudoverskuddet kan hos nogle blive så stort, at det kan give fugtproblemer i huden under hudfolderne. Det kan give lugtgener og i værste fald svampeinfektion i huden.

 

Ved en armplastik og/eller en lårplastik løsnes huden og hud overskuddet fjernes. Man skal være opmærksom på, at der ofte kommer et langt ar på indersiden af overarmen eller på indersiden af inderlåret som i nogle tilfælde kan strække sig til under knæniveau eller albueniveau.

 

En armplastik og/eller en lårplastik kombineres ofte med en fedtsugning af området – se mere information om fedtsugning her.

Hvordan foregår operationen?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her.

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

 

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage inden en operation kan udføres jvnf. Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at:

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen. 

 

Operation 

Da der er tale om en operation i fuld bedøvelse, vil operationen foregå på Aleris-Hamlet, hvor Liselotte er overlæge. Dette er fordi vores lokaler på Vesterbro ikke har det fornødne udstyr, som kræves, for en operation i fuld bedøvelse. Derfor skal du også møde fastende og du må ikke have indtaget fast føde i op til 6 timer før, du ankommer til klinikken. Du må gerne drikke vand eller lidt saft, indtil 2 timer før du kommer til klinikken.

 

Når du kommer til operationen, vil Liselotte sammen med dig gennemgå alle detaljer omkring operationen igen. Hun vil også tegne på dig, og narkoselægen vil forklare alt omkring narkosen, så du kan være helt afslappet, inden du lægges til at sove. Selvom operationen foretages i fuld bedøvelse vil Liselotte lægge lokalbedøvelse i operationsområdet for at mindske dine smerter, når du vågner efter bedøvelsen.

Efter operationen

Efter operationen vil du ligge til observation hos os til dagen efter. Der vil blive lagt to dræn som evt. kan fjernes dagen efter operationen, inden du går hjem.

 

Du får kompressionsbukser på (ved lårplastik) eller kompressionsstrømpe (ved armplastik), som vi anbefaler, at du bruger døgnet rundt i 3 uger og fortsætter med at bruge om dagen i yderligere 3 uger. Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem med et rent håndklæde.

 

Efter 10 -14 dage kommer du til kontrol, hvor sygeplejersken vil fjerne trådene og kontrollere sårhelingen. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder.

Komplikationer og følgevirkninger

Efter operationen skal du passe godt på dine ar. Et ar tager et helt år, inden det er færdig modnet. I denne periode skal du undgå at få sol på arrene, og det kan være en god ide at tape dine ar med Micropore 3 M plaster i op til 3 mdr. efter operationen. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Armplastik

 

DKK 28.500,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Inderlårsplastik

 

DKK 39.000,-  

 

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Da en arm- og lårplastik foretages hos Aleris-Hamlet, er det Aleris-Hamlet, der har ophavsretten over disse før/efter-billeder. Du kan derfor klikke her, for at blive sendt videre til Aleris-Hamlets hjemmeside. 

Før/efter

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page