top of page

Brystforstørrende operation med eget fedt

Om brystforstørrende operation med eget fedt 

Der findes mange forskellige årsager til, at man kan ønske sig en brystforstørrende operation:

  • Man kan have meget små bryster pga. manglende udvikling af brystkirtelvæv 

  • Man kan have mistet fylde efter tidligere graviditeter og amning 

  • Man kan have mistet fylde efter et stort vægttab 

  • Man kan have asymmetri af ens bryster

 

En brystforstørrende operation (BFO) kan foretages med implantater eller med eget fedt og kan for mange kvinder give mere selvtillid og øget selvværd. At tage skridtet til at få foretaget en BFO kræver dog god omtanke, og en grundig forundersøgelse med ærlig rådgivning ud fra dine ønsker, forventninger og om, hvad der i dit tilfælde vil være den optimale løsning.

 

BFO med eget fedt er en relativ ny teknik - og anvendelsen af denne teknik er i hastig udvikling. Fordelen ved denne metode er, at brystet bliver større med dit eget væv, og du behøver derfor ikke skulle tænke på senere udskiftning af implantater. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke opnår samme effekt (størrelse) efter 1. operation som BFO med implantat, idet man ikke kan transplantere for meget fedt ad gangen.

Man kan typisk transplantere 150 - 250 ml. fedt ad gangen. Såfremt man transplanterer mere fedt, er der stor risiko for, at fedtet ikke overlever. Det vil med andre ord sige, at der oftest er behov for 2-3 fedttransplantationer, inden man opnår en tilfredsstillende størrelse.  

Du skal endvidere være opmærksom på, at denne operationstype kun kan tilbydes, såfremt du har tilstrækkeligt store fedtdepoter, som vi kan høste fedtet fra. 

 

Hos Plastikkirurgen lægger vi stor vægt på, at slutresultatet bliver harmonisk i forhold til kroppens øvrige dimensioner samtidigt med at sikkerheden skal være i top. Det er vores ambition at skabe et så naturligt resultat som muligt med så lav risiko som muligt.

 

Hos nogle kvinder kan det være nødvendigt at foretage et brystløft inden fedttransplantation kan udføres. Det vil du blive grundigt informeret om til din forundersøgelse. Du kan læse mere om brystløft her. 

 

Såfremt du er 40 år eller ældre, anbefaler vi, at du får lavet en mammografi inden en brystoperation. Har du lige fået lavet mammografi, skal den ikke være ældre end 6 mdr., inden din brystoperation skal udføres.

Hvordan foregår en brystforstørrende operation?

 

Forundersøgelse 

 

Når du kommer til forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt af Liselotte Sabroe Ebbesen, der er speciallæge i plastik- og rekonstruktionskirurgi, Ph.D. Det er en fordel, hvis du har udfyldt dit helseskema hjemmefra, inden du kommer til forundersøgelsen. Du kan printe skemaet her. Det er også en fordel, at du har gennemlæst informationerne her på hjemmesiden inden forundersøglesen, så du kan skrive eventuelle spørgsmål ned og få dem besvaret til din forundersøgelse. 

 

Ved forundersøgelsen vil Liselotte gennemgå skemaet sammen med dig, og herefter vil I sammen gennemgå dine ønsker og forventninger til resultatet af en operation. Du vil blive grundigt undersøgt, og du vil få grundig information om selve operationen, teknikken som vil blive anvendt i dit tilfælde, hvordan du skal forholde dig efter operationen, og I bliver sammen enige om, hvilke områder fedtet skal høstes fra. Du vil også få taget billeder (før billeder) til din journal.

Efter forundersøgelsen skal der gå mindst 7 dage, inden en operation kan udføres i henhold til Sundhedsstyrelsens krav om betænkningstid.

Forberedelse til operation

 

Det er godt at være velforberedt til operationen. Derfor anbefaler vi, at: 

 

  • Du ikke spiser naturmedicin eller anden kosttilskud 14 dage før operationen.

  • Du ikke tager medicin, som påvirker blodets størkningsevne (Acetylsalicylsyre, Ipren, Ibuprofen).

  • Du ikke ryger 4 uger før operation og evt. først ryger igen 4 uger efter operationen.

Operation 

 

Da der er tale om en operation i fuld bedøvelse, vil operationen foregå på Aleris Hamlet, hvor Liselotte er overlæge. Dette er fordi vores lokaler på Vesterbro ikke har det fornødne udstyr, som kræves, for en operation i fuld bedøvelse. 

 

Du skal møde fastende på klinikken, og du må derfor ikke have indtaget fast føde i op til 6 timer før, du ankommer til klinikken. Du må gerne drikke vand eller lidt saft, indtil 2 timer før du kommer til klinikken.

 

Når du kommer til operationen, vil Liselotte sammen med dig gennemgå alle detaljer omkring operationen igen. Hun vil også tegne på dig, og narkoselægen vil forklare alt omkring narkosen, så du kan være helt afslappet, inden du lægges til at sove. Under operationen bliver fedtet høstet via en fedtsugningskanyle. Det bliver herefter oprenset og overført til sprøjter som anvendes ved transplantation til brystet. Fedtet transplanteres via et lille indstiksted i folden under brystet. 

Selvom operationen foretages i fuld bedøvelse vil kirurgen lægge lokalbedøvelse svarende til områderne som skal fedtsuges. Dette er med til at mindske dine smerter, når du vågner efter bedøvelsen.

Efter operationen

Efter operationen vil du ligge på vores opvågningsafdeling, hvor du hele tiden bliver overvåget af vores anæstesipersonale (narkoselæge eller narkosesygeplejerske). Du vil få serveret lidt at spise og drikke efter operationen. Vi gennemgår en smerteplan sammen med dig, inden du forlader klinikken, så du ikke er i tvivl om, hvilken form for smertestillende medicin, du skal tage.

 

Du kan gå i brusebad efter 24 timer, men du skal lade plastrene sidde på og kan duppetørre dem med et rent håndklæde. 

 

Du får et visitkort med Liselottes akuttelefonnummer med hjem. Efter 10-14 dage kommer du til kontrol i klinikken, hvor sygeplejersken vil fjerne plastrene. Du skal selv bestille tid til slutkontrol hos Liselotte efter 3-6 måneder.

I tiden efter operationen skal du passe godt på dine ar. Et ar tager et helt år, inden det er færdigmodnet. I denne periode skal du undgå at få sol på arret, og det kan være en god ide at tape dit ar med Micropore 3M plaster i op til 3 måneder efter operationen.

Komplikationer og følgevirkninger

Din følesans på brystet vil sandsynligvis være ændret i uger til måneder efter operationen. Oftest bliver følesansen normal igen, men der vil oftest være et område omkring arret, som har mistet følesansen.

 

Blødningsrisikoen er størst de første 3 uger efter operationen. Der er derfor vigtigt, at du holder dig i ro og bruger bløde-BH døgnet rundt de første 3 uger. Det er vigtigt, at du ikke ligger på maven og sover de første uger, da fedtcellerne ikke må udsættes for unødig tryk. 

Infektion er sjælden - men såfremt du får symptomer i form af rødme, hævelse, feber er det vigtigt, at du tager kontakt til klinikken. Behandlingen kan i lette tilfælde afhjælpes med antibiotika. 

Det endelige resultat evalueres sammen med Liselotte, når du kommer til kontrol ca. 3-6 mdr. efter operationen. 2. operation kan tilbydes herefter, såfremt du ønsker mere volumen. 

Forundersøgelse
Før operationen
Operation
Efter operationen
Komplikationer
Priser

Vejledende priser

Brystforstørrende operation med eget fedt, 1. procedure

 

DKK 42.500,-  

+ 6% i patientforsikring

Brystforstørrende operation med eget fedt, 2. procedure

 

DKK 38.850,-  

+ 6% i patientforsikring

Før/efter

Før/efter

Billeder på vej. 

Kunne du tænke dig en forundersøgelse?

Book tid
bottom of page